Sivec White Marble®

Με την ιστορία του να ξεκινάει περίπου από το 500 π.Χ, το Λευκό Μάρμαρο Sivec® αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς τύπους μαρμάρων παγκοσμίως, λόγω του καθαρού λευκού χρώματος το οποίο, σε συνδυασμό με την προσιτή του τιμή το καθιστά πολύ δημοφιλές για κάθε αρχιτέκτονα.
Η εξώρυξη του άκμασε κατά την Ρωμαϊκή περίοδο όταν τα λατομεία κοντά στην αρχαία πόλη Stibera (σημερινό Prilep- ΠΓΔΜ), παρήγαγαν για την κατασκευή Ρωμαϊκών γλυπτών. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου μέχρι τον 5 μ.Χ αιώνα, είχαν ανασκαφεί περίπου 1.200.000 m3!
To Λευκό μάρμαρο Sivec, μετά από τόσα χρόνια, έχει καταφέρει να κοσμεί με την παρουσία του κάποια από τα μεγαλύτερα έργα ανά τον κόσμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται παλάτια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και πολλά ακόμη.

Η ζήτηση για εξαγωγή αυτού του εκπληκτικού μαρμάρου αυξάνεται συνεχώς ειδικά σε ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενες χώρες όπως είναι η Βραζιλία, η Σιγκαπούρη αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προτιμάται κατά πολύ από χώρες του εξωτερικού, τόσο για την μοναδική ομορφιά που προφέρει το λευκό και καθηλωτικό του χρώμα, όσο και για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια και στα έργα που χρησιμοποιείται.

*Sivec® and Bianco Sivec are the registered trademarks of Mermeren Kombinat AD Prilep in various jurisdictions.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Apparent density (EN 1936) kg/m³
:
2770 Kg/m3
Absorption Coefficiet
:
0.23 wt%
Compression Strength
:
990 Kg/cm2
Modulus of Rupture
:
132 Kg/cm2
Abrasion Resistance (after 1000 m)
:
6.58 mm
Microhardness Knoop
:
321.6 Kg/mm2
Calcite (%)
:
8
Dolomite (%)
:
90
Quartz (%)
:
2

Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Prinos Light Marble Silverstream Prinos Marble Bianco Venus Marble Bianco Venatino Marble Butterfly Marble Damasta Marble Crema Marfil Marble Alivery Grey Marble

Sivec® Marble

Thassos Marble

Volakas Marble

Volakas Marble

Prinos Marble

Prinos Light Marble

Prinos Marble

Silverstream Marble

Bianco Venus Marble

Bianco Venatino Marble

Butterfly Marble

Damasta Marble

Crema Marfil Marble

Alivery Grey Marble

Υπηρεσία Dry Lay

 

Όπως κάθε φυσικό προϊόν, έτσι και το μάρμαρο έχει κάποιες φυσικές παραλλαγές στα μοτίβα του, σε τόνους, χρώματα, ‘’φλέβες’’ και κρύσταλλα. Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, με αρμονική ισορροπία στην αντιστοίχιση μοτίβων μεταξύ των μαρμάρινων πλακιδίων για την επένδυση του δαπέδου ή του τοίχου σας, η EAGLE σας παρέχει την υπηρεσία Dry Lay. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο in house τμήμα στις εγκαταστάσεις μας το οποίο εξασφαλίζει και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή υλοποίηση της υπηρεσίας Dry Lay. Έχουμε την δυνατότητα να ‘’απλώσουμε’’ στο δάπεδο των εγκαταστάσεων μας μέχρι και 1000 τετραγωνικά μέτρα μαρμάρινων πλακιδίων, έτσι ώστε το άρτια εκπαιδευμένο και με χρόνια εμπειρίας προσωπικό μας στην υπηρεσία Dry Lay, να μπορεί να εξετάσει το σχέδιο μιας τόσο μεγάλης έκτασης και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην θέση των πλακιδίων, έτσι ώστε ο χρωματικός τόνος μεταξύ τους να ταιριάζει απόλυτα.
Η υπηρεσία Dry Lay έχει πολλά στάδια, διαφορετικά μεν, εξίσου σημαντικά δε. Ο κύριος στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να προετοιμάσει το ‘’τέλειο σχέδιο’’ που θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά η ομάδα εγκατάστασης στον χώρο που θα δημιουργηθεί το έργο με το που ληφθούν τα υλικά μας. Το προσωπικό μας έχει περάσει από υψηλών απαιτήσεων εκπαίδευση και έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τα παρακάτω:

 

  • Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο, έως ότου στεγνώσει η υγρασία και ‘’κυριαρχήσει’’ ο κατάλληλος και επιθυμητός χρωματισμός.
  • Πιθανή επανατοποθέτηση πλακιδίων σε περιοχές όπου το σχέδιο ταιριάζει καλύτερα με τα γύρω πλακάκια.
  • Έλεγχος ποιότητας και αντικατάσταση τυχόν ‘’μη εγκεκριμένων’’ πλακιδίων.
  • Αριθμητική κωδικοποίηση όλων των τελικών σχεδίων όσο τα πλακίδια παραμένουν στο δάπεδο.
  • Δημιουργία ‘’Project Drawings’’ τα οποία περιλαμβάνουν τα αριθμημένα πλακίδια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίσει ποια είναι η προτεινόμενη τοποθεσία για κάθε πλακίδιο που πρόκειται να εγκατασταθεί στην τοποθεσία του έργου.
  • Κωδικοποίηση- σήμανση κάθε πλακιδίου, κιβωτίου, παλέτας ξεχωριστά, για να διασφαλίστει η βελτιστοποιημένη εγκατάσταση στον χώρο του έργου.
  • Συσκευασία σε ειδικά κιβώτια με προσαρμοσμένες διαστάσεις.

 

Σαν EAGLE, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η υπηρεσία Dry Lay είναι μια σημαντική διαδικασία για να εξασφαλίσουμε τη φυσική ισορροπία και την ομορφιά στα έργα επένδυσης τοίχων ή δαπέδων, όπου η μόνη προσδοκία είναι η τελειότητα. Η άρτια εξειδίκευση μας, η χρόνια εμπειρία μας αλλά και το άκρως καταρτισμένο προσωπικό μας, εγγυώνται ότι η EAGLE είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να προμηθευτείτε μάρμαρα και όχι μόνο, για την κατασκευή του έργου σας.