Thassos Snow White Marble

Η Θάσος, ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ομορφιές της που προσφέρει απλόχερα, παράγει και μια από τις πιο εντυπωσιακές και πολυτελείς κατηγορίες μαρμάρου παγκοσμίως! Το μάρμαρο Θάσου, ευρέως γνωστό και ως ‘’Thassos Snow White’’, έχει γίνει γνωστό στο πέρασμα των αιώνων για το αψεγάδιαστο, μοναδικό και λαμπερό λευκό του χρώμα.

Το μάρμαρο της Θάσου έγινε διάσημο κατά τον 7ο αιώνα όταν και εγκαταστάθηκε στο νησί μια αποικία από την Πάρο. Η σύνθεση του αποτελείται κυρίως από κρυσταλλικό δολομίτη και αυτός είναι και ο λόγος που παρέχει μεγαλύτερη αντανάκλαση του φωτός από οποιοδήποτε άλλο τύπο λευκού μαρμάρου σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα. Αυτή η μοναδικότητα που το χαρακτηρίζει, το καθιστά ιδανικό για χρήση σε θερμές περιοχές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Apparent density (EN 1936) kg/m³
:
2770 Kg/m3
Open porosity (EN 1936) % vol.
:
0,7
Water absorption at atmospheric pressure (ΕΝ 13755) % wt.
:
0,2
Uniaxial compressive strength (ΕΝ 1926) MPa
:
164
Flexural strength under concentrated load (ΕΝ 12372) Mpa
:
18,5
Breaking load at dowel hole (ΕΝ 13364) N
:
2250
Abrasion resistance (ΕΝ 14157 – Β) mm³
:
24313
Rupture energy (ΕΝ 14158) Joule
:
4
Flexural strength under concentrated load (ΕΝ 12372)
after 48 frost resistance cycles MPa
:
15,7

Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Prinos Light Marble Silverstream Prinos Marble Bianco Venus Marble Bianco Venatino Marble Butterfly Marble Damasta Marble Crema Marfil Marble Alivery Grey Marble

Sivec® Marble

Thassos Marble

Volakas Marble

Volakas Marble

Prinos Marble

Prinos Light Marble

Prinos Marble

Silverstream Marble

Bianco Venus Marble

Bianco Venatino Marble

Butterfly Marble

Damasta Marble

Crema Marfil Marble

Alivery Grey Marble

Υπηρεσία Dry Lay

 

Όπως κάθε φυσικό προϊόν, έτσι και το μάρμαρο έχει κάποιες φυσικές παραλλαγές στα μοτίβα του, σε τόνους, χρώματα, ‘’φλέβες’’ και κρύσταλλα. Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, με αρμονική ισορροπία στην αντιστοίχιση μοτίβων μεταξύ των μαρμάρινων πλακιδίων για την επένδυση του δαπέδου ή του τοίχου σας, η EAGLE σας παρέχει την υπηρεσία Dry Lay. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο in house τμήμα στις εγκαταστάσεις μας το οποίο εξασφαλίζει και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή υλοποίηση της υπηρεσίας Dry Lay. Έχουμε την δυνατότητα να ‘’απλώσουμε’’ στο δάπεδο των εγκαταστάσεων μας μέχρι και 1000 τετραγωνικά μέτρα μαρμάρινων πλακιδίων, έτσι ώστε το άρτια εκπαιδευμένο και με χρόνια εμπειρίας προσωπικό μας στην υπηρεσία Dry Lay, να μπορεί να εξετάσει το σχέδιο μιας τόσο μεγάλης έκτασης και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην θέση των πλακιδίων, έτσι ώστε ο χρωματικός τόνος μεταξύ τους να ταιριάζει απόλυτα.
Η υπηρεσία Dry Lay έχει πολλά στάδια, διαφορετικά μεν, εξίσου σημαντικά δε. Ο κύριος στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να προετοιμάσει το ‘’τέλειο σχέδιο’’ που θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά η ομάδα εγκατάστασης στον χώρο που θα δημιουργηθεί το έργο με το που ληφθούν τα υλικά μας. Το προσωπικό μας έχει περάσει από υψηλών απαιτήσεων εκπαίδευση και έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τα παρακάτω:

 

  • Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο, έως ότου στεγνώσει η υγρασία και ‘’κυριαρχήσει’’ ο κατάλληλος και επιθυμητός χρωματισμός.
  • Πιθανή επανατοποθέτηση πλακιδίων σε περιοχές όπου το σχέδιο ταιριάζει καλύτερα με τα γύρω πλακάκια.
  • Έλεγχος ποιότητας και αντικατάσταση τυχόν ‘’μη εγκεκριμένων’’ πλακιδίων.
  • Αριθμητική κωδικοποίηση όλων των τελικών σχεδίων όσο τα πλακίδια παραμένουν στο δάπεδο.
  • Δημιουργία ‘’Project Drawings’’ τα οποία περιλαμβάνουν τα αριθμημένα πλακίδια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίσει ποια είναι η προτεινόμενη τοποθεσία για κάθε πλακίδιο που πρόκειται να εγκατασταθεί στην τοποθεσία του έργου.
  • Κωδικοποίηση- σήμανση κάθε πλακιδίου, κιβωτίου, παλέτας ξεχωριστά, για να διασφαλίστει η βελτιστοποιημένη εγκατάσταση στον χώρο του έργου.
  • Συσκευασία σε ειδικά κιβώτια με προσαρμοσμένες διαστάσεις.

 

Σαν EAGLE, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η υπηρεσία Dry Lay είναι μια σημαντική διαδικασία για να εξασφαλίσουμε τη φυσική ισορροπία και την ομορφιά στα έργα επένδυσης τοίχων ή δαπέδων, όπου η μόνη προσδοκία είναι η τελειότητα. Η άρτια εξειδίκευση μας, η χρόνια εμπειρία μας αλλά και το άκρως καταρτισμένο προσωπικό μας, εγγυώνται ότι η EAGLE είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να προμηθευτείτε μάρμαρα και όχι μόνο, για την κατασκευή του έργου σας.