Volakas Marble

Volakas Marble

Το Μάρμαρο Βώλακας, γνωστό και ως το ‘’Carrara της Ελλάδας’’, αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι τόσο ξακουστή για τα μάρμαρα της. Έχει πάρει το όνομα του από την ομώνυμη περιοχή της Δράμας η οποία βρίσκεται σε ορεινή κοιλάδα του Φαλακρού όρους σε υψόμετρο 830 μέτρων.

Το εντυπωσιακό λευκό του χρώμα, ‘’δένει’’ αρμονικά με τις κομψές και διακριτικές γκρι ή καφέ φλέβες που το κοσμούν, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικά καλαίσθητο αποτέλεσμα οπουδήποτε και αν χρησιμοποιηθεί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και elegant design στον χώρο σας αλλά και μια εκλεπτυσμένη και αριστοκρατική αίσθηση.

Αυτή η τόσο διάσημη κατηγορία λευκού μαρμάρου χρησιμοποιείται για διάφορα έργα σε όλο τον κόσμο, από κατασκευαστικές εταιρείες και σε διάφορες μορφές, από cut-to-size διαστάσεις, πλάκες, μέχρι και ολόκληρα ακατέργαστα μπλοκ.

Κατέχει ηγετικό ρόλο στην διεθνή αγορά των μαρμάρων. Η ζήτηση του μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη που συνηθίζεται να προπωλείται πριν καν εξορυχθεί. Θεωρείται κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για δάπεδα, τοίχους, συντριβάνια, μπάνια, ντουζιέρες, σπα, σάουνες, γλυπτά και πολλά ακόμη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Apparent density (EN 1936) kg/m³
:
2825 Kg/m3
Open porosity (EN 1936) % vol.
:
0,54
Compressive Strength – Dry Condition
:
138.6 N/mm2
Compressive Strength – Wet Condition
:
145.9 N/mm2
Compressive Strength – After Freeze
:
102.6 N/mm2
Flexural Strength – Dry Condition
:
9.90 MPa
Flexural Strength – Wet Condition
:
10.76 MPa
Modulus of Elasticity
:
35 GPa
Abrasion Resistance
:
2.20 mm
Impact Strength
:
59 cm

Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Silverstream Prinos Marble Prinos Light Marble Silverstream Prinos Marble Bianco Venus Marble Bianco Venatino Marble Butterfly Marble Damasta Marble Crema Marfil Marble Alivery Grey Marble

Sivec® Marble

Thassos Marble

Volakas Marble

Volakas Marble

Prinos Marble

Prinos Light Marble

Prinos Marble

Silverstream Marble

Bianco Venus Marble

Bianco Venatino Marble

Butterfly Marble

Damasta Marble

Crema Marfil Marble

Alivery Grey Marble

Υπηρεσία Dry Lay

 

Όπως κάθε φυσικό προϊόν, έτσι και το μάρμαρο έχει κάποιες φυσικές παραλλαγές στα μοτίβα του, σε τόνους, χρώματα, ‘’φλέβες’’ και κρύσταλλα. Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, με αρμονική ισορροπία στην αντιστοίχιση μοτίβων μεταξύ των μαρμάρινων πλακιδίων για την επένδυση του δαπέδου ή του τοίχου σας, η EAGLE σας παρέχει την υπηρεσία Dry Lay. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο in house τμήμα στις εγκαταστάσεις μας το οποίο εξασφαλίζει και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή υλοποίηση της υπηρεσίας Dry Lay. Έχουμε την δυνατότητα να ‘’απλώσουμε’’ στο δάπεδο των εγκαταστάσεων μας μέχρι και 1000 τετραγωνικά μέτρα μαρμάρινων πλακιδίων, έτσι ώστε το άρτια εκπαιδευμένο και με χρόνια εμπειρίας προσωπικό μας στην υπηρεσία Dry Lay, να μπορεί να εξετάσει το σχέδιο μιας τόσο μεγάλης έκτασης και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην θέση των πλακιδίων, έτσι ώστε ο χρωματικός τόνος μεταξύ τους να ταιριάζει απόλυτα.
Η υπηρεσία Dry Lay έχει πολλά στάδια, διαφορετικά μεν, εξίσου σημαντικά δε. Ο κύριος στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να προετοιμάσει το ‘’τέλειο σχέδιο’’ που θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά η ομάδα εγκατάστασης στον χώρο που θα δημιουργηθεί το έργο με το που ληφθούν τα υλικά μας. Το προσωπικό μας έχει περάσει από υψηλών απαιτήσεων εκπαίδευση και έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τα παρακάτω:

 

  • Τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο, έως ότου στεγνώσει η υγρασία και ‘’κυριαρχήσει’’ ο κατάλληλος και επιθυμητός χρωματισμός.
  • Πιθανή επανατοποθέτηση πλακιδίων σε περιοχές όπου το σχέδιο ταιριάζει καλύτερα με τα γύρω πλακάκια.
  • Έλεγχος ποιότητας και αντικατάσταση τυχόν ‘’μη εγκεκριμένων’’ πλακιδίων.
  • Αριθμητική κωδικοποίηση όλων των τελικών σχεδίων όσο τα πλακίδια παραμένουν στο δάπεδο.
  • Δημιουργία ‘’Project Drawings’’ τα οποία περιλαμβάνουν τα αριθμημένα πλακίδια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αναγνωρίσει ποια είναι η προτεινόμενη τοποθεσία για κάθε πλακίδιο που πρόκειται να εγκατασταθεί στην τοποθεσία του έργου.
  • Κωδικοποίηση- σήμανση κάθε πλακιδίου, κιβωτίου, παλέτας ξεχωριστά, για να διασφαλίστει η βελτιστοποιημένη εγκατάσταση στον χώρο του έργου.
  • Συσκευασία σε ειδικά κιβώτια με προσαρμοσμένες διαστάσεις.

 

Σαν EAGLE, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η υπηρεσία Dry Lay είναι μια σημαντική διαδικασία για να εξασφαλίσουμε τη φυσική ισορροπία και την ομορφιά στα έργα επένδυσης τοίχων ή δαπέδων, όπου η μόνη προσδοκία είναι η τελειότητα. Η άρτια εξειδίκευση μας, η χρόνια εμπειρία μας αλλά και το άκρως καταρτισμένο προσωπικό μας, εγγυώνται ότι η EAGLE είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να προμηθευτείτε μάρμαρα και όχι μόνο, για την κατασκευή του έργου σας.